Gezin Tafel Eten

Uw verblijf in het buitenland/uw vakantie in Nederland melden

Ontvangt u een uitkering van ons? En gaat u op vakantie of bent u een periode in het buitenland? Geef dit dan aan ons door.

Klik op de knop hieronder om direct uw Afwezigheid/vakantie door te geven,  u wordt dan doorgestuurd naar het beveiligde gedeelte van 'Mijn WerkSaam'.

U kunt deze gegevens wijzigen door in te loggen op het beveiligde gedeelte van Mijn WerkSaam. Kies nadat u bent ingelogd aan de linkerkant voor 'Mijn gegevens' en daarna voor 'Afwezigheid'.

Ja, u mag ieder jaar op vakantie zonder uw recht op uitkering kwijt te raken. Het maakt voor uw recht niet uit of u naar het buitenland gaat of in Nederland blijft. Wel is het zo dat u maximaal vier weken (28 dagen) per kalenderjaar in het buitenland mag verblijven.

Ook als u om een andere reden dan vakantie in het buitenland bent, moet u dit doorgeven. Bijvoorbeeld vanwege familiebezoek of een baan in het buitenland.

Ja, maar uw vakantie mag uw kansen om een baan te vinden niet kleiner maken. Dit betekent dat de vakantie uw opleiding of re-integratietraject niet in de weg mag staan. Daarom moet u eerst afspraken met uw coach maken voordat u uw vakantie boekt. Als u toch uw opleiding of re-integratietraject belemmert door uw vakantie, dan kunnen wij uw uitkering verlagen.

U hoeft een vakantie in Nederland alleen bij ons te melden als u een re-integratietraject volgt. Overleg dit dan altijd eerst met uw coach bij WerkSaam. Want uw verplichtingen lopen door. Dit betekent bijvoorbeeld dat u er voor moet zorgen dat uw post u bereikt en dat u zich houdt aan uw opleidings- of re-integratieafspraken. Wilt u zich tijdens uw vakantie niet aan uw verplichtingen houden? Meld dit dan minimaal 2 weken van tevoren bij WerkSaam.

Ja, als u naar het buitenland wilt, meldt u dit minimaal twee weken van tevoren bij WerkSaam. U kunt dit doorgeven via Mijn WerkSaam.

U mag maximaal vier weken (28 dagen) per kalenderjaar verblijven in het buitenland. Dit mag in één keer maar ook bijvoorbeeld 2 keer 2 weken. De dag van vertrek telt niet mee met het aantal dagen. De dag waarop u terug komt telt wel mee. U mag de vakantieweken van twee opeenvolgende jaren niet achter elkaar in december en januari opnemen.

Als u getrouwd bent of samenwoont en samen op vakantie wilt, hoeft u maar één persoon de vakantie door te geven. Als u niet tegelijk op vakantie gaat, moeten u en uw partner beiden uw vakantie doorgeven. U kunt uw vakantie doorgeven via Mijn WerkSaam. 

Ja, meldt u uiterlijk binnen 3 werkdagen na uw vakantie persoonlijk bij WerkSaam (Dampten 26, 1624 NR  Hoorn). Neem uw paspoort en tickets/vouchers of betalingsbewijs van uw reis mee. Dit kan niet schriftelijk of telefonisch. Komt u eerder terug? Meldt u zich dan ook eerder. Elke dag dat u zich later meldt, telt mee als vakantiedag.

Wilt u teruggebeld worden?
Vul uw gegevens in en u wordt zo snel mogelijk teruggebeld.