Medewerker Groenvoorziening

Loonkostensubsidie

Soms kunnen mensen goed werken, maar lukt het niet om zelfstandig het wettelijk minimum loon te verdienen. Zij hebben bijvoorbeeld wat meer tijd, begeleiding en/of uitleg nodig. Dit kan komen door een psychisch probleem en/of lichamelijke klachten. Werkgevers kunnen gebruik maken van loonkostensubsidie. Het wordt voor werkgevers aantrekkelijker gemaakt om deze personen in dienst te nemen, omdat dit een deel van de loonkosten compenseert.

Als werkgever betaalt u dan alleen voor iemands ‘arbeidsprestatie’. De arbeidsprestatie is de daadwerkelijke arbeidsproductiviteit (uitgedrukt in een percentage) van het werk dat een medewerker kan verrichten. De loonkostensubsidie compenseert het verschil in arbeidsprestatie van de betreffende werknemer ten opzichte van een reguliere kracht in dezelfde functie. Loonkostensubsidie is gebaseerd op het wettelijk minimumloon.

WerkSaam kan niet voor alle cliënten loonkostensubsidie inzetten. Dit is wettelijk geregeld. Loonkostensubsidie is mogelijk voor kandidaten uit de doelgroep banenafspraak, beschut werk en Wsw.

Belangrijke voorwaarden:

  • De werknemer woont in het gebied van WerkSaam (gemeente Drechterland, Enkhuizen, Hoorn, Koggenland, Medemblik, Opmeer of Stede Broec);
  • De werkgever neemt de medewerker in dienst.

Lees op deze pagina hoe het aanvragen van loonkostensubsidie werkt.

Wilt u meer informatie? Vul dan onderstaand formulier in.