Catering Broodje Smeren 2

Werkstage en proefplaatsing

Werkstage

Soms is het van belang dat u eerst werkervaring gaat opdoen voordat u een betaalde baan kunt vinden. Uw coach kan u dan aanmelden voor een werkstage. Dit is een onderdeel van een re-integratietraject. Vaak gaat het om een werkstage bij één van de leer-werkbedrijven van WerkSaam, maar dit kan ook op een andere afdeling zijn. WerkSaam heeft al veel werkzoekenden via een werkstage aan een betaalde baan kunnen helpen.

De werkstage duurt meestal 3 tot maximaal 6 maanden. U doet in deze periode werkervaring op, u heeft weer collega's en een vast dagritme. Tijdens een werkstage wordt u begeleid door uw coach. U kunt tijdens de werkstage ook verschillende trainingen volgen. Samen met uw coach bekijkt u wat u kunt en wat er mogelijk verder te ontwikkelen is. Doel van de werkstage is dat u weer werkritme opdoet, leert luisteren naar een leidinggevende, op tijd komen, samenwerken etc. Daarnaast zien wij door uw werkstage u in een echte werksituatie. Dan weten we beter wat uw talenten zijn en kunnen we samen op zoek naar de juiste baan.

Om u een idee te geven hoe een werkstage is, kunt u de Ervaringsverhalen lezen. Dit zijn verschillende verhalen van cliënten die via een werkstage een stap verder hebben gemaakt, of een passende (betaalde) baan hebben gekregen.

Als u interesse heeft in het opdoen van werkervaring via een werkstage, kunt u contact opnemen met uw coach.

Proefplaatsing

Een werkgever kan u in overleg met uw coach een proefplaatsing aanbieden. U werkt dan voor een korte periode met behoud van uw uitkering. Door deze periode krijgt u de kans om ervaring op te doen en u te bewijzen in de functie. De werkgever betaalt u in deze periode geen salaris, maar moet wel de intentie hebben om u een betaalde baan van tenminste 6 maanden te bieden.

Wilt u teruggebeld worden?
Vul uw gegevens in en u wordt zo snel mogelijk teruggebeld.